Forum Garajul.ro: Audi R8 on Forum Garajul.ro

Jump to content

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Audi R8 Audi intra in Liga Campionilor in materie de masini

#1 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Posted 11 December 2007 - 07:22 PM

In stiulul Subaru-ului Impreza WRX STi , am decis sa fac un articol asemanator cu referire la una din masinile fenomen ale anului 2007 .

Aceasta masina este productia unui brand care nu a fost niciodata in sectorul super sportivelor cu motor amplasat central . Nu se stie sigur care a fost scanteia care i-a determinat pe cei de la Audi sa creeze o astfel de masina , dar ceva imi spune ca are de a face cu succesul inregistrat de Lamborghini .

Innascut intr-o famile de invingatori

Dupa crearea unor modele sportive derivate din sedanuri cum ar fi renumitele S4 , S6 , S8 si mai noul coupe S5 , impreuna cu experienta acumulata de pe urma fratiorilor vitregi din Italia ... a.k.a Lamborghini ; inginerilor de la Audi nu le-a fost prea greu sa dezvolte o astfel de masina . Mai mult sistemul quattro dezvoltat de Audi timp de mai multe decenii este intr-un fel cireasa de pe tort pentru aceasta masina . De mentionat mai este si motorul de 4,2 litri V8 FSI de mari turatii , care dezvolta nu mai putin de 100 CP pe litru .

Aerodinamica , Stil si Frumusete

Nu multi Producatori Auto au privilegiul sa foloseasca aceste 3 cuvinte in acelasi context cu privire la unul dintre modelele lor . Audi , cu productia acestui model , se pare ca tocmai a trecut in categoria celor care se pot lauda cu un astfel de model . Liniile caroseriei se imbina incredibil de armonios , nici una in plus si nici una fara rost . Grila frontala este de neconfundat , chiar si de la 800 de metri , R8-ul poate fi recunoscut cu usurinta . Forma si designul farurilor se imbina si ele foarte bine cu partea frontala a masinii , pastrand dimensiunile reduse si pentru o picatura de extravaganta thenologia de ilmuinare prin LED-uri poate fi incorporata optional . Si pentru prima data in istoria Audi ... cele 4 cerculete nu stau in mijlocul grilei frontale ci pe buza capotei din motive de aerodinamica . Si ca tot veni vorba de aerodinamica , tin sa mentionez ca Audi a desemnat echipa care se ocupa de aerodinamica monopostului Audi care participa la cusele de 24 de ore de la Le'Mans sa creeze partea de "down force" a R8-ului .
O alta trasatura inconfundabila a R8-ului este asa numitul Sideblade ... care intr-un fel delimiteaza compartimentul motor , de restul masini , avand si rolul de priza de aer pentru acesta . Si pentru un extra touch ... acest sideblade este in contrast cu restul masinii . Motorul este acoperit de o suprafata vitrata , lasand la vedere , herghelia de 420 CP , aceasta avand rol si de Luneta . Asadar , aceasta suprafata vitrata nu este doar un moft , ci o necesitate . ( Oare cand or sa inceapa Nemtii sa faca lucruri fara rost , in domeniu de masini ? :) sa speram ca , niciodata ! )
Spatele masinii iese in evidenta cu stopurile cu tehnologie LED si doua mari aeratoare , amplasate imediat sub acestea . Dintr-un punct de vedere , pur subiectiv , consider ca Audi cu acest model , au atins aproape perfectiunea in acest segment .

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Super Sportiva ... dar totusi practica pentru viata de zi cu zi

Germanii , sunt germani si nu ai ce sa le faci ... ei chiar trebuie sa se gandeasca la toate , chiar daca toti ceilalti ii roaga sa nu o faca .
Masina are un ampatament de 2,65 metri , ceea ce serveste la un spatiu de interior incredibil de mare . Aproape oricine isi poate gasi pozitia perfecta in aceasta masina . Mai mult insonorizarea este una incredibila ! In ciuda faptului ca motorul se afla la mai putin de 20 de centimetri de capul pasagerilor , acesta nu deranjeaza pe o plaja foarte mare de turatii . Chiar Clarkson spunea : " I am running with 160 MPH , and I barely have to raise my voice ."
Spatii mari de depozitare sunt 2 la numar ... una sub capota frontala ... unde este valabil un spatiu de 100 de litri ... si unul in spatele scaunelor ... de 90 de litri .
Masina este foarte civilizata si viata la bord este incredibil de placuta chiar daca tot interiorul inspira o atmosfera de motor sport . Interiorul nu pot sa spun ca este intr-un standard Audi ... deoarece inginerii germani au grija sa experimenteze tot felul de solutii pentru o ergonimie cat mai reusita . Oricum asta nu e deloc rau , deoarece totul arata foarte bine ... mai ales cadranele si scaunele . Iar volanul este absolut mind blowing !

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Usor dar dur

In crearea unei super sportive , greutatea joaca un rol esential . Iar Audi se pare , ca stie cel mai bine acest lucru , deoarece este singurul Producator de Masini din lume care a investit cel mai mult timp si bani in dezvoltarea unei structuri facute din aluminiu .
R8-ul este facut integral din aluminiu . Caroseria cantareste un total de doar 210 de Kilograme . Lungimea tuturor imbinarilor panourilor de aluminiu insumeaza 99 de metri de puncte de sudura , 782 de nituri si 382 de suruburi auto filetante .

Posted Image
Posted Image

Dinamica

R8-ul este un castigator absolut la acest capitol . Atat Audi Magnetic Ride , cat si suspensiile standard ii dau o stabilitate incredibila masinii . In primul rand motorul amplasat central ofera din start un avantaj , deoarce balanseaza aproape perfect puntile , creand un comportament neutru in curbe . Nici vorba de subvirare , iar comportamentul supravirator este o placere deoarece este asa usor de controlat . Masina intra in curba , se trage violent de volan si incepe ... aderenta , aderenta , aderenta , aderanta .... aderenta , mai multa aderenta ... si intr-un final da drumul ... dar este asa de usor de controlat chiar si dupa ce da drumu . Masina este absolut o placere de condus !
Sistemul de franare este si el pe masura . Discurile sunt bine dimensionate , stranse foarte bine de cele 6 pistoane de la fiecare roata , pentru a oferi o putere de franare pe masura acestei masini . Optional se poate dota cu discurile ceramice care pot rezista si la cele mai dure conditii .

Uzina

Inima fiecarei masini sport , este evident motorul . Cei de la Audi , nu au vrut sa experimenteze noi tehnologii , deoarece stiau ca le-ar fi luat mult prea mult timp sa dezvolte un motor care sa "rupa gura targului" . Asa ca au zis sa mearga pe ceva sigur si cunoscut . Cum sa faca acest lucru ? Simplu , au apelat la motorul cu care este inzestrat renumitul Audi S4 . Motorul fiind foarte compact , in 8 cilindri , alearga foarte usor pe plaja de turatii ... atingand varful la 8,250 RPM . Puterea , este evident pe masura ... nu mai putin de 420 CP intinsi si ei pe o plaja considerabila de turatii .

Performantele sunt si ele de Invidiat : R8-ului nu ii ia mai mult de 4,6 secunde sa atinga suta ... si nu mai mult de 14.9 secunde sa atinga 200 km/h . Acul vitezometrului oprinduse la valoarea de 301 km/h .
Inginerii , nu au avut grija sa stoarca numai putere si performante din acest V8 ci si un sunet aparte , prin "tunarea" sunetului facut de aspiratie , cat si de evacuare . O adevarata simfonie pe roti !

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sisteme Electronice de ultima generatie

In functie de inovatii tehnologic pe plan electronic , ar fi de mentionat sistemult quattro , transimisia automata R-tronic si functia acesteia de Launch Control si nu in ultimul rand suspensia , Audi Magnetic Ride .

Sistemul Quattro - Acesta este sistemul AWD al celor de la Audi pe care l-au perfectionat de o gramada de vreme si este unul dintre cele mai bune de pe piata . Acesta pentru R8 , functioneaza in felul urmator , distributia a fost optimizata special pentru aceasta masina cu motorul amplasat central (raportul greutatii fiind de 44 fata - 56 spate ) . Asa ca sistemul Quattro a fost optimizat , in asa fel incat puterea transmisa rotilor fata variaza intre 10% si 35% .

Transmisia automata cu R-tronic cu Launch Control aceasta este o cutie de viteza automata cu 6 trepte bine distantate si delimitate , care poate fi operata manual sau automatic prin R tronic care este cu totul diferita de orice alta cutie automata , avand un timp de raspuns incredibil de rapid , creand niste senzatii demne de motor sport .
Cutia de viteze schimba repede si lin si o sa-mi spuneti ... bine bine ... dar asta fac mai multe cutii de viteza automate ... da ... dar asta face de doua ori mai bine . Iar din cauza sistemului Launch Control care ofera niste demaraje ce-ti iau respiratia , liniutele nu vor mai fi niciodata la fel :)

Imi este destul de greu sa explic sistemul deoarece germanii fac lucrurile foarte complicate ... imi cer scuze ca am dat o descriere asa banala .
Posted Image

Audi Magnetic Ride - nici aici nu imi este usor sa explic ... dar o sa incerc . Aceasta suspensie foloseste un lichid magneto-rheological pentru a crea o stare continua si in timp real a fortei de absorbtie a gropilor , respectiv fortele la care este supusa masina la viteze mari si in curbe . Suspensia raspunde in timp real , prin senzori care monitorizeaza miscarea masinii si a "miscarii" , cursele rotilor .
Cam asta e pe scurt ... daca as sta sa explic tot sistemul cu particulele de fier care se aliniaza cu directia fluxului magnetic aflat in shocuri .... o dam rau de tot in SF-uri :)

Masina costa de la 109.000 EUR DDP in Europa .

Masina a castigat deja Car of the Year de la 5'th Gear / Masina Sport a anului 2007 de catre Autobild / Website Design Awards / Editor's Choice Awards de catre garners european car magazine ... si multe altele

Nu cred ca a mai ramas ceva de spus despre aceasta masina . Alta creatie proprie , asa ca alta productie garajul.ro !
Numai bine !
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein
0

#2 User is offline   cata69 Icon

• the nobody
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: VIP Members
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Posted 11 December 2007 - 11:09 PM

ce dracu sa mai spui. unde semnez sa-mi dau sufletul pt pachetul "masina si casa", ca nevasta am.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
Copilărie ... a mea e mai lungă, a ta e mai lată, a mea e rotundă, a ta e pătrată.
Când o să pricepi că cel ales de tine să te conducă va ajunge repede să se creadă stăpân ? ...
Nu uita!
0

#3 User is offline   oaspetele Icon

• Addicted
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Posted 11 December 2007 - 11:17 PM

sper ca la scoala esti la fel de elaborat si estet.
:P
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.
0

#4 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 December 2007 - 11:23 PM

Heh cata ... asta e viata ! Ce as vrea si eu un astfel de super car ...dar neah ... nici nu mai vreau sa ma gandesc ... ca deja o dau rau de tot in SF-uri . Dar mai mult ca sigur o sa visez masina asta la noapte .

Scuze de OFF Topic dar numai sa-i raspund oaspetelui .
Eu sunt la Facultatea de Jurnalism , asa ca sunt pe domeniu ... chestia e ca semestrul asta am taiat frunza la caini ... ca ne-a bagat 100 de cursuri de filosofie si civilzatie romaneasca ... fac astfel de articole sa nu-mi ies din mana . :) Or sa mai vina , dar imi aleg cu grija "victimele" .
Eu sunt foarte bucuros sa vad ca va place voua cum scriu si uit ca imi ia in jur de 3 ore sa concep un astfel de articol ... cei drept cu tot cu documentare , strans fotografii etc. :thumb:

This post has been edited by Cristian: 11 December 2007 - 11:27 PM

Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein
0

#5 User is offline   canan17ro Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.9 CDTI 200

Posted 11 December 2007 - 11:53 PM

O mica greseala pe care probabil nu ai observat-o - "Simplu, au apelat la motorul cu care este inzestrat renumitul Audi S4"
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>
0

#6 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 12 December 2007 - 12:41 AM

da ... din pacate la recitire nu am observat greseala asta .
0

#7 User is offline   vrajitorul din orz Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip

Posted 12 December 2007 - 02:50 AM

Eu sunt la Facultatea de Jurnalism ,

Aolio. Pina aici as fi zis "uite un articol entuziast scris de un copil de clasele 8-10 caruia ii place mult R8ul".
Pai hai sa-ti zic citeva probleme. E offtopic, ca se refera in primul rind la articol, nu la R8, dar parerea mea e ca daca pui efort si apare in public sub numele de articol, e preferabil sa merite citit.
Articolul parca e scris ca de un nene de la departementul de marketing a lui Audi. Numai ca nu va trece nici de primul sef direct, pentru ca nici aia nu sint nebuni sa o ia asa prin santuri cu laudele. Parte din laude sint nefondate (frumusete? wtf? nu-i urit, dar nu rupe pe nimeni cu frumusetea, stil? asta pare cautata.. ce-i aia stil?... aerodinamic? care masina sport arata ca o caramida? si cit de greu crezi ca e sa faci o masina foarte joasa si ascutita?). Alte chestii imi incretesc pielea pe mine de-a dreptul (Oare cand or sa inceapa Nemtii sa faca lucruri fara rost , in domeniu de masini ? si din nou: Germanii , sunt germani si nu ai ce sa le faci ... ei chiar trebuie sa se gandeasca la toate , chiar daca toti ceilalti ii roaga sa nu o faca . .. cine ii roaga? detalii? si iar "germanii fac lucrurile foarte complicate ").
Articolul are typos, asta nu conteaza prea mult da uneori sint hilare: ilmuinare :). Inainte de semnele de punctutie nu se lasa spatiu.
Partea grava este insa harcea parcea totala de limba romana... pai "pe vremea mea" nu treceai intrai la un liceu mai breaz, d'apai la facultati de jurnalism. Nemtii, Luneta, Producatorii Auto etc se scriu cu litere mici. Virgulele se pun cu masura si unde trebuie! Ce sens are explozia de virgule, puse unde vrei si unde nu vrei, oroare, chiar intre subiect si predicat ("Germanii , sunt germani", "Inginerii , nu au avut grija sa stoarca" "Cei de la Audi , nu au vrut sa experimenteze noi tehnologii "Motorul este acoperit de o suprafata vitrata , lasand la vedere , herghelia de 420 CP , aceasta avand rol si de Luneta .?") Punctele de suspensie nu se folosesc ca semn de punctuatie in articole descriptive. Numai in dialog si monolog (reportaj, literatura). Dar probabil ca au fost o alternativa la virgula, ca se tocise tastatura :D. Folosirea englezisemelor acolo unde exista echivalente suficiente in limba romana nu o mai comentez ca e la moda. Cuvinte folosite gresit (Innascut intr-o famile de invingatori, de ce nu nascut? "unde este valabil un spatiu de 100 de litri" valabil? poate marfa :)). Si astea sint numai 2-3 exemple de suparafata.

Nu cred ca a mai ramas ceva de spus despre aceasta masina .

LOL.

Informatia si munca ta nu le mai comentez. Oricit de meritorie ar fi, cine mai ajunge la ea in conditiile astea?

PS: nu am cautat greseli sau puricat articolul, nici macar nu l-am citit cap coada ci pe sarite vreo 50%. Chestiile astea poate par minore la generatia mirc/messenger dar celorlalti le zgiriie retina si creierul. Si eu nu-s pruteanu, sint un inginer amarit.

This post has been edited by vrajitorul din orz: 12 December 2007 - 02:50 AM

Salam. Florin Salam.
0

#8 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 12 December 2007 - 10:47 AM

Nu toate sunt greseli unde sunt litere capitale . "Cei de la Audi" spre exemplu este inceput de propozitie si nu e singurl loc . Excesul de virgule il recunosc , ce-i drept ianinte nu prea puneam deloc si nu se intelegea nimic . Asa ca acum se pare ca trebuie sa renunt la exces . Imi accept greselile ca astea sunt . Ar fi o tampenie sa nu recunosc , cand dovada este in fata noastra . Iti multumesc pentru critica facuta , chiar daca mi se pare putin cam jignitoare , dar deh . Fara ea nu as putea sa ma perfectionez .

P.S. Si despre masina . Spune-mi si mie ce e asa de nasol la ea ??!?!! Faza cu frumusetea este relativa , deoarece fiecare are o alta viziune asupra ei . Dar masina asta a fost desemnata pe mai bine de jumatate de glob cea mai buna masina a anului 2007 ... toata lumea o lauda , eu mi-am facut documentarea de pe o gramada de site-uri , unde toata lumea zicea acelasi lucru . Domne , masina e excelenta ! Daca as fi facut un drive test , sau daca macar stateam in ea , poate ii gaseam o greseala . Cum ar fi butonul de deschiderea busonului de la rezervor care este amplasat incomod sau mai stiu eu ce .

This post has been edited by Cristian: 12 December 2007 - 10:58 AM

0

#9 User is offline   canan17ro Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 January 2008 - 10:41 AM

Cea mai tare stire - chiar nu ma asteptam nicioadata

"Filmuletul de prezentare a prototipului Audi R8 V12 TDI a fost dezvaluit pe Internet inainte de debutul oficial programat sa aiba loc pe 13 ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

Audi R8 V12 TDI va avea 500 de cai-putere, 1.000 Nm de cuplu si un consum mediu estimat de constructor de invidiat, de 10 l/ 100 km.

Datorita acestor cifre, conceptul R8 V12 TDI accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,2 secunde si atinge o viteza de peste 300 km/h."

http://www.youtube.c...pt--a28285.html
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>
0

#10 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 January 2008 - 01:37 PM

Vara asta am o presimtire ca o sa vedem cateva pe la Rex .
0

#11 User is offline   Cineva Icon

• Nou venit
  • Pip
  • Marca:KIA
  • Model:Cee'd
  • Motorizare:1.4CVVT 109cp

Posted 11 January 2008 - 05:39 PM

Este deja unul in CT :D
0

#12 User is offline   canan17ro Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 January 2008 - 05:41 PM

Cred ca Cristian se referea la R8 V12 diesel.
0

#13 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 January 2008 - 06:34 PM

dap , la diesel ma refeream , am observat ca e un benzinar prin Constanta .
0

#14 User is offline   Frank SF Icon

• membru de nadejde
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca:325xi
  • Model:Laguna 2.0T
  • Motorizare:Logan 1310

Posted 11 January 2008 - 08:12 PM

hmmm. mi se pare o blasfemie, o greseala a lui Audi sa lanseze in serie un astfel de model....dar ma rog, marketing-ul in favoarea TDI e puternic....

bine eu sunt benzinar convins, insa totusi, o masina supersport, care a fost comparata cu Ferrari si Porsche, sa fie oferita cu motor diesel... hm... oricit de avansat tehnologic va fi motorul ala, tot va fi greu si nu va putea suna ca un motor pe benzina.....
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
0

#15 User is offline   Cristian Icon

• Membru senior
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery

Posted 11 January 2008 - 09:07 PM

Nu scoteau un model diesel daca nu erau siguri de succes . Si eu sunt foarte convins ca acest model va avea foarte multi simpatizanti . Sunt multe persoane cu bani carora le place torcaitul dieselului . Si un factor si mai important este autonomia si nu pretul benzinei , ca este evident ca o persoana care isi permite o astfel de masina nu se uita la buzunar cand vine vorba de combustibil , dar probabil se cam satura sa vada acul care indica nivelul benzinei sa se scurga ca minutarul unui ceas .

This post has been edited by Cristian: 11 January 2008 - 09:09 PM

0

#16 User is offline   oaspetele Icon

• Addicted

Posted 12 January 2008 - 06:37 AM

frank, cateodata, nu sunetul face muzica...
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.
0

#17 User is offline   MikeTekRacing Icon

• tifoso Ferrari
  • Icon
  • Group: Global Moderators
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Posted 13 January 2008 - 01:42 PM

sa imi mai zica cineva ca motorul diesel nu e un moft
sau ala care isi ia R8 calculeaza cat scoate din benzina lunar si ca ii ramane ceva
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!
0

#18 User is offline   Frank SF Icon

• membru de nadejde
  • Icon
  • View blog
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca:325xi
  • Model:Laguna 2.0T
  • Motorizare:Logan 1310

Posted 13 January 2008 - 02:02 PM

Sincer si mie mi se pare pointless.

Stirea pe site-uL Autocar UK
http://www.autocarma...AllCars/229835/

"wo weeks before the Detroit motor show opens it doors, Audi’s star of the North American International Auto Show has leaked onto the internet – and according to early reports, it’s a 500bhp diesel-powered sports car.

The German car brand will show a design concept called the R8 V12 TDi at Detroit and, just as its name suggests, it’ll be a twelve-cylinder turbodiesel version of the critically acclaimed mid-engined R8.

Motor industry watchers have been anticipating a hotter version of the 414bhp R8 for some time now. Most of the speculation has been concerning a V10 petrol-engined option; Quattro GmbH boss Werner Frowein even confirmed that a ten-cylinder R8 will go into production. This is the first indication that a third R8 derivative is on the cards, though, which could also be fastest and most expensive.

Although there has been no official confirmation from Audi yet, the R8 V12 TDi should use the same 6.0-litre, twin-turbocharged V12 as the Q7. That motor produces a heady 500bhp and 738lb ft of torque between 1750- and 3000rpm. Bluetec technology means it’ll also be clean enough to meet Euro V emissions standards.

And performance should be beyond question. In the two-tonne-plus Q7, the 500bhp V12 TDi engine is strong enough for 0-62mph in 5.5sec; in a 1600kg R8, think 0-62mph in around 4.0sec dead, twinned with incredible in-gear acceleration and overtaking potential.

If the response to the hot diesel R8 is positive and Audi puts it into production, the R8 TDi will be a line in the sand in the development of the diesel motor car – the first true diesel-powered supercar, Audi could argue. Expect more on the car to emerge at its unveiling next weekend."

Comentarii pe site-ul Autocar UK

http://www.autocarma...rums/t/992.aspx

"Super cars are more than just a speed experience, they should make you get out with your ears ringing and body tingling from the whole sensation!"
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
0

#19 User is offline   bigfoot17ro Icon

• e36 fan
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Model:e36
  • Motorizare:2.5i 192CP

Posted 13 January 2008 - 02:24 PM

o fi adevertising, o legatura cu 24 h de la le mans. power tdi
or lega lucrurile cum au facut cei de la bmw cu v10 si acum mai nou cu m3 v8, like a f1 engine
BMW: Angel body + devil power = deadly combination
Posted Image
0

#20 User is offline   oaspetele Icon

• Addicted

Posted 13 January 2008 - 02:30 PM

"Super cars are more than just a speed experience, they should make you get out with your ears ringing and body tingling from the whole sensation!"
tre sa ma repet. oarecum, si acest citat imi vine in ajutor. totul e senzatie, cel putin pentru average user. si daca senzatia asta mi se potriveste, voi cumpara si acel V12 TDI. ai viteza, ai demaraj, ai reprize ?? ok.
0

#21 User is offline   mol Icon

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Banned
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Posted 13 January 2008 - 02:46 PM

Oaspete,daca nici mps-ul n-a reusit sa-ti scoata ,,motorina'' din cap,e clar,esti diesel-ist convins.(ai argumentele tale,nu putine la numar...).

Lasand deoparte ,,nobletea'' benzinei si fiind ceva mai pragmatici,discutiile pot fi destul de animate si argumentate.
In prezent,multe dintre ,,minusurile''motorinei cam pot fi atenuate.

La cum arata R8-ul,poa' sa mearga si datorita gravitatiei,si-mi place.
0

#22 User is offline   cata69 Icon

• the nobody
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Posted 13 January 2008 - 04:08 PM

mah, la diesel cnad ai consum de 3 ori ami mic si cam acelasi comportament pana la urma, ca pe strada nu esti pe circuit, e cam greu sa te impresioneze benzina. la forester e vorba de toata masina, dar una diesel la macar 180 de cai, ar fi foarte misto.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie.
Posted Image
Copilărie ... a mea e mai lungă, a ta e mai lată, a mea e rotundă, a ta e pătrată.
Când o să pricepi că cel ales de tine să te conducă va ajunge repede să se creadă stăpân ? ...
Nu uita!
0

#23 User is offline   mol Icon

• Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Banned
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Posted 13 January 2008 - 05:20 PM

Cu Forester-ul ai dreptate.

Aici se discuta despre masini normale(R8),carora li se pot face artificii(benzina/motorina), si nu despre supercar-uri. :D
Forester pe motorina e blasfemie! :D
0

#24 User is offline   MikeTekRacing Icon

• tifoso Ferrari
  • Icon
  • Group: Global Moderators
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Posted 13 January 2008 - 07:41 PM

nene, consumul ala nu e chiar de 3 ori mai mic...daca ii dai forja la tractor te rupe si ala la consum...ok, nu cat benzina, poate reducerea e undeva la 40%.....
dar aici nu e clar vorba de bani. sa fim seriosi, cine ia R8 isi face calcule ca in 3 ani a economist 3k euro din benzina?? chiar conteaza la ceva banii aia la o asemenea masina?
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!
0

#25 User is offline   bigfoot17ro Icon

• e36 fan
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Model:e36
  • Motorizare:2.5i 192CP

Posted 13 January 2008 - 07:56 PM

View PostMikeTekRacing, on Jan 13 2008, 07:41 PM, said:

nene, consumul ala nu e chiar de 3 ori mai mic...daca ii dai forja la tractor te rupe si ala la consum...ok, nu cat benzina, poate reducerea e undeva la 40%.....
dar aici nu e clar vorba de bani. sa fim seriosi, cine ia R8 isi face calcule ca in 3 ani a economist 3k euro din benzina?? chiar conteaza la ceva banii aia la o asemenea masina?

corect, nu mai pui ca are costuri de intretinere mai mari ca la benzina
BMW: Angel body + devil power = deadly combination
Posted Image
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users